banner

Technológia

A szlovák know-how-ból kiinduló egyedi zománcozási technológia alkalmazása óriási áttörést okozott ebben a szférában, és lehetővé tette különlegesen ellenálló és jó minőségű felület képzését.

A technológia alapja a zománcpor alkalmazása az elektrostatikus erőtérben, ami által sikerült elérni a gyártási folyamatunk egyediségét. Az ilyen gyártás hatékonyságát és a termékeink kiváló minőségi paramétereit igazolja a rangos ISO 9002 nemzetközi minőségi bizonyítvány megszerzése is.

Az estap® márkájú termékek technológiája egy új fizikális alapelv alkalmazásán nyugszik, amely Coulomb törvényét használja fel. Ez lehetővé teszi a felületek száraz módon történő kialakítását egy zárt rendszerben, miközben zománcozó anyag egy része, amely nem vesz részt a termék felületének képzésében, azonnal visszakerül további felhasználásra. Ezáltal a zománcozó anyagok csaknem 100%-os kihasználását érjük el hulladék képzése nélkül és a munka- és életkörnyezet szennyezése nélkül. A folyamat teljes mértékben automatizált és számítógép által irányított. Ez a zománcozott felület képzési módszer a maga fizikális lényegében lehetővé teszi, hogy kiváló minőséget érjünk el.

 

Gyártási folyamat

Mlynica

1. Őrlő

Az irányított rezsimű automatizált szalag elvégez minden olyan operációt, amelyek segítségével az eredeti féltermék – zománcfritt átalakul zománcporrá, elvárt és előírt paraméterekkel. A por részecskéinek maximális nagyság 100 mikron. Az így elkészített por relatívan vezeti az elektromos áramot.

Hogy lehetséges legyen a következő zománcozott felületképzési metódus fizikális alapelvét alkalmazni, az elektromos fajellenállást százezerszeresére kell növelni. Ezt egy speciális dielektrik általi felületkezeléssel érjük el, mely a molekuláris rétegben mintha kalitkát alakítana ki, amely védi a részecskéket az elektromos töltődéssel szemben.

Lisovanie

2. Sajtolás

A sajtolást az automatikus gyártószalagon hajtjuk végre, amely hat alapberendezésből áll: Adagoló berendezés, amely a meghatározott méretre felvágott pléhek csomagjából kivesz egyet és az első sajtolóba juttatja, amelyben a kádak fő testének formázása folyik, egy hidraolikus 1600 tonna teljesítményű sajtoló. A kisajtolt formát a 2. sz. sajtolóba juttatják, ahol levágják a felesleges anyagot a kád felső részéről és elkészíti a szél behajtását.

A következő operációban a 3. sz. sajtolóban kisajtolják a kifolyó és szennyvízelvezető nyílásokat és befejezik a kád széleinek behajtását. A folytonos zsírtalanítást követően a kisajtolt forma a hegesztő egységhez kerül, ahol ráhegesztik az akasztófüleket és a láb megfogatásához szükséges elemeket.

Predúprava

3. Előkészítés

A sajtolást követően minden termék felületét kezelni szükséges a zománcozás előtt. Ez a fázis elsősorban a felület olajtól, rozsdáról és egyéb mechanikai szennyeződésektől történő megtisztítását jelenti. A tisztítófolyamat teljes egészében az automatizált berendezésen belül folyik, ahol az utolsó operáció a szárítás.

Práškovanie

4. Porozás

A felületképzés a zománcpor felvitelének módszere által az elektrostatikus erőmezőben a teljesen automatizált berendezésben folyik, amely öt felviteli pozícióból áll. Az első kettőben az előírt alapzománc felülete kerül kialakításra, és a további háromban pedig a fedőzománc felületének kialakítása folyik. A terméket egy alsó szállítóra helyezik, és így folyamatosan meg végig a fent említett pozíciókon.

A por rétege a termék felületén a Colombo erők hatása révén alakulnak ki. Ezek az erők enyhe hatásúak és idővel elmúlnak és a részecskékből kivesző töltés által gyengülnek. A réteg stabil összekötését az alapfémmel a cca. 800 °C-on történő kiégetéssel érik el, amit folytonos alagútszerű kályhában végeznek.

Vypaľovanie

5. Kiégetés

A terméket, amelyen zománcpor rétegek vannak, átfüggesztik a felviteli alsó szállótóról az égetőkemence alsó szállítójára, ami ezután a folytonos alagútszerű kemence sugárzónájába kerül.

Itt a meghatározott kiégetési rezsim során végbemennek azok a reakciók, amelyek bebiztosítják az alapzománc stabil kapcsolatát a termék felületével, és az ún. fedőzománc réteg teljes kialakítását. A termék fokozatos kihűlését követően ezeket a szállítón folyamatosan ellenőrzik és csomagolják.

Kontrola

6. ELLENőRZÉS

Prevesením výrobku, na ktorom sú vrstvy prášku smaltu z nanášacieho podvesného dopravníka na podvesný dopravník vypaľovacej pece, je tento unášaný do žiarového pásma priebežnej tunelovej pece.

Tu v stanovenom vypaľovacom režime prebehnú reakcie, ktoré sprostredkujú pevné spojenie základného smaltu s povrchom výrobku a vytvorenie celistvej vrstvy takzvaného krycieho smaltu. Po postupnom vychladení výrobkov sú tieto priamo na dopravníku kontrolované a balené.

 

Miért különlegesek az Estap
kádak?

 • a Quattro zománc tapadásgátló felülete
 • a gyártás nem szennyezi a környezetet
 • kiváló élettartam, egészen 30 év
 • különleges higiénikus felület
 • 3 x rugalmasabb és ellenállóbb zománc
 • egyedi felületkiképzés
 • maximális újrafelhasználhatóság
 • tökéletesen sima felület
 • kedvező értékesítési árak
 • világszintű minőség
 • egyszerű beszerelés
 • nagy csillogás